top of page
  • Obrázek autoraEva Pru

Dobrovolník kamarád

Před rokem se ještě neznali, ale pak je náhoda svedla dohromady. Petr byl žákem posledního ročníku základní školy, zároveň klientem FOKUSu Vysočina a potřeboval pomoci s matematikou, fyzikou a chemií.Tomáš jako vystudovaný inženýr chemicko-technologické fakulty tyto předměty zvládal, jak se říká, levou zadní.

Přes dobrovolnické centrum FOKUSu Vysočina se dali dohromady.


Za rok se jim podařilo tyto předměty vytáhnout o dva stupně, a Petr se i díky tomu dostal

na střední školu s maturitou. Kluci spolu netrávili čas jen nad učením, ale Tomáš vzal mladého studenta i na hokej a vyplnil mu tak jeho volný čas.

Petr se nakonec rozhodl, že se stane dobrovolníkem a začal docházet k paní, která je kvůli tělesnému postižení upoutaná na invalidní vozík. „Chodili spolu na procházky a navštěvovali kulturní akce,“ přiblížila náplň jejich setkání vedoucí dobrovolnictví FOKUSu Vysočina Ludmila Nenadálová.

Toto je jeden z mnoha dobrovolnických příběhů. Pokud se i vy chcete stát jedním z dobrovolnických příběhů FOKUSu Vysočina neváhejte nás kontaktovat.

Pomáháme pomáhat.

Dobrovolnická centra FOKUSu Vysočina nabízí možnost uplatnění v téměř 60 organizacích

v regionech Pelhřimov, Humpolec, Světlá nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Chotěboř a Hlinsko.

Cílové skupiny, kterým můžete věnovat svůj čas, jsou lidé s duševním onemocněním, senioři, děti, příroda, ekologie, kultura a mnoho dalšího.

Kontaktní osobou pro zájemce o dobrovolnictví je Ludmila Nenadálová

FOKUS Vysočina Dobrovolnická centra | FOKUS Vysočina (fokusvysocina.cz)



47 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page