top of page

Komunitní portál pro neziskový sektor KOUS Vysočina

Aktualizováno: 16. 12. 2022

Události posledních let a měsíců nás všechny dostaly do situace, kdy je potřeba se naučit aktivně pracovat v online prostředí. Je potřeba uchopit nové nástroje a zároveň obstát na rychle se měnícím poli informačního zahlcení, které je dnes tak specifické pro oblast sociálních sítí, kde probíhá významná část moderní marketingové komunikace.


Když jsme zvažovali, jak se jako KOUS Vysočina postavíme k této výzvě, dospěli jsme k názoru, že nejlepší bude vytvořit vlastní nástroj pro práci v onlinu, který nám umožní v měnící se době reagovat dostatečně pružně a profesionálně na měnící se potřeby. Tak vznikl nápad na sestavení vlastní komunitní platformy pro podporu práce v onlinu.



NeziskON! je online komunitní platforma pro neziskovky

Portál NeziskON! je tak naším moderním nástrojem pro práci v online prostředí. Primárně se soustředíme na neziskovky z Kraje Vysočina, ale díky vlastnosti internetu (je všude) jsme otevřeni i neziskovám z celé ČR, které na našem portálu najdou naplnění svých potřeb.


Rozhodně to neznamená, že je naším cílem měnit zavedenou značku KOUS Vysočina. Právě naopak. Jako střešní organizace neziskového sektoru na Vysočině patříme v ČR mezi unikátní organizace, které mají potenciál táhnout neziskový sektor kupředu a být příkladem pro ostaní v jejich práci. Portál NeziskON! může být takovým želízkem v ohni, který podpoří naší roli v procesu vývoje neziskového sektoru v ČR.


Technologie WIX.com

Z pohledu technologické stránky portálu jsme si zvolili webovou platformu wix.com, která má několik předností.

  • Pro tvorbu a administraci portálu nepotřebujeme programátory. Vše jsme schopni si udělat sami.

  • O platformu nemusíme pečovat z hlediska bezpečnosti. Wix se stará o všechno za nás a jsme tak dobře chráněni proti kybernetickým útokům.

  • Součástí služby je automatizace on-line marketingu a správy událostí. Stačí vše jen dobře nastavit.

  • A součástí služby wix.com je i mobilní aplikace. Můžete tak portál využívat ze svého telefonu podobně jako Facebook.


Financování vzniku portálu

Portál jsme vytvořili v rámci našeho dobrovolnictví. Na jeho vznik a provoz tak nečerpáme žádné dotační či grantové prostředky. Vše zajišťujeme vlastními silami a prostředky. Díky tomu můžeme členství na portálu poskytovat zdarma všem uživatelům a nejsme nijak vázáni žádnými dohodami či podmínkami.


Nezávyslost považujeme za jednu z velkých hodnot portálu, která přispívá k rozvoji zdravé demokracie a názorového mixu.


Jsme online, ale nezapomínáme na realitu

To, že jsme vytvořili náš vlastní online nástroj neznamená, že opouštíme reálný "kamenný" svět. Právě naopak. Portál nám pomáhá se lépe organizovat a sdílet naše zkušenosti a postřehy z reálného světa ve kterém žijeme. V roce 2022 se tak chceme více soustředit na networking mezi členskou základnou a posílit vzájemná setkávání.


Náš svět tvoříme společně a naše síla je právě ve spojení a v jednotě.



59 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page