top of page

KOUS koordinuje mezinárodní projekt Stay tuned! Naše téma dobrovolnictví!!!

Společně tvoříme metodiku, shromažďujeme data a realizujeme setkání online i v zahraničí.

Setkali jsme se v našem krajském městě a naplánovali potřebné kroky.


Partneři:


mezinárodním partnerem č. 1 je Španělsko a španělská organizace Organizacion Usit  USIT je sdružení věnující se propagaci aktivit mládeže a dospělých ve venkovské oblasti El Altet. Věnují se také úspěchu a účasti na evropských projektech. Hlavním cílem je podpora iniciativ, rozvoj kompetencí v místní komunitě. Mezi cílové skupiny patří dospělí a starší lidé, lidé z venkovských a znevýhodněných oblastí. Vyvíjí různé kurzy pro mladé i dospělé, aby podpořili zaměstnatelnost a osobní rozvoj.





mezinárodní partner č. 2: Teatro Metaphora

Teatro Metaphora – Associaç ção de Amigos das Artes je nezisková asociace založená v roce 2009 na ostrově Madeira v Portugalsku. Spolek pořádá vzdělávací a environmentální aktivity ve prospěch rozvoje komunity.

Misí Teatro Metaphora je:

– pomáhat lidem získat sociální a osobní kompetence

– dát místní komunitě příležitost objevit své tvůrčí talenty a přispívat tak k rozvoji komunity podporou lidských a rodinných hodnot, tolerance, vedení, inkluze, respektování lidských práv a sociálního povědomí;

– přispívat k uměleckému a kulturnímu programu zaměřenému na zvýšení kvality života komunity;

– inovačně a kreativně zvyšovat povědomí o problémech životního prostředí a klimatických změnách a motivovat lidi k rozumnější a zodpovědnější konzumaci.


mezinárodní partner č. 3:

Neziskovka TwoPlusTwo vznikla v roce 2008 a pracuje mezi východní Neapolí a oblastí Vesuvu v Itálii. Její hlavní aktivity se týkají ideace, realizace a propagace vzdělávacích aktivit a programů zaměřených na kreativitu, představivost a inovace pro začleňování mladých lidí a rozvoj místních komunit. Jejím cílem je inspirovat mladé uměním a posílit jejich životní dovednosti, aby byli vědomými a zodpovědnými občany.



mezinárodní partner č. 4:

Young Folks LV je nezisková mládežnická organizace narozená v Rize v Lotyšsku v roce 2012. Jejich moto je „U nás děláme věci jinak“ a jejich cílem je poskytnout bezpečné a motivující prostředí pro učení a osobní růst, které umožňuje různým cílovým skupinám prosperovat a dosahovat svých nejvyšších cílů. Hlavním cílem je umožnit mladým lidem dosáhnout svého potenciálu tím, že jejich sny promění ve skutečnost. Mají mnoho zájmových kroužků pro různé věkové kategorie, pořádají ~90 akcí měsíčně a aktivně se účastní velmi různých projektů.

Mají také centra pomoci ukrajinským uprchlíkům.


  • + citace projektu:

Úspěšná realizace projektu povede k vytvoření smysluplného průvodce. Nadnárodní projektové setkání umožní konsorcium, aby vyhodnotilo zjištění a položilo základy pro metodiku, naplánovalo vývoj průvodce a semináře. Uskuteční se 3 oficiální setkání virtuálních projektů, kdy se bude
sledovat a podporovat pokrok, diskutovat o výsledcích výzkumu, určovat rozsah projektu, kontrolovat konečné revize průvodce a posoudit implementaci průvodce. Na závěrečném setkání se bude diskutovat
o pokračování projektu a vyhodnocení výsledků.

Těšíme se na společný čas!!



46 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page