top of page

Pomáháme neziskovkám sociálně podnikat

Zhruba v polovině roku jsme po velkých přípravách rozběhli sociální program pro vzdělávání neziskovek na téma sociálního podnikání. Jedná se o vzdělávací aktivitu pořádanou KOUS Vysočina v rámci ročního plánu vzdělávání, který je součástí roční podpory KOUSu Krajem Vysočina v projektu "Společně pro neziskovky v Kraji Vysočina".


Po analýze potřeb realizovaný v rámci našich členských organizací na konci minulého roku jsme se rozhodli jít cestou praktických workshopů s cílem řešení konkrétních problémů. Program tak není postaven klasickou vzdělávací formou zaměřenou na předávání znalostí, ale naopak projektovou formou, kdy každá ze zúčastněných neziskovek řeší konkrétní problém, se kterým se v oblasti sociálního podnikání potýká. Od tohoto přístupu si slibujeme konkrétní dopad programu na úspěšné uchopení této formy podnikání v rámci neziskovek na Vysočině.



Odstartovali jsme skupinovou část programu

Tento týden jsme odstartovali společné workshopy našich účastníků, kterým předcházeli osobní schůzky s každou neziskovkou zvlášť. Díky tomu, že řešíme konkrétní problémy jsou účastníci v rámci workshopů velmi aktivní a sdílejí jak své zkušenosti, tak se i podporují v rámci řešení svých výzev. Skupinová část skončí prezentací výsledků projektové práce před radou expertů, kteří poskytnou svou zpětnou vazbu a inspiraci pro další práci.


Program vede Jan Kůrka společně s Marou Kortanovou a Markem Koyšem pod hlavičkou spolku Téma dne, který je sesterskou neziskovkou na Vysočině usazené konzultační společnosti SUSTO - sustainability tools.



Partneři, bez kterých by to nešlo

Závěrem bych rád poděkoval za podporu ze strany Kraje Vysočina a agentury CZECHINVEST, které realizaci programu podpořili finančně. Celý program je tak pro neziskovky z Kraje Vysočina zdarma.


Budeme Vás dále informovat, jak program probíhá.

58 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page