top of page
  • Obrázek autoraEva Pru

Setkání (příběh z Myslibořic v rámci kampaně "Naši mecenáši")

Aktualizováno: 10. 11. 2022

Diakonie Myslibořice se řadí ke skupině neziskových organizací na Vysočině, která část financí na svůj provoz a potřeby klientů získává fundraisingem.

Někteří lidé vůbec nevědí, co si pod tímto slovem představit… Je to zkrátka systematická činnost, jejímž výsledkem je získání finančních či jiných prostředků na lepší fungování dané organizace.

Tato práce není ani jednoduchá, ale zároveň ani složitá. Musí se ovšem dělat srdcem a s velkým přesvědčením. Fundraiser se během svého profesního života setkává s řadou zajímavých lidí a dostane se na místa, na která by se jinak nikdy nedostal.

"Během svojí profesní dráhy jsem potkala řadu zajímavých lidí, kteří byli nejenom pro mě, ale následně pro organizaci velkou inspirací a zároveň přínosem", dodává paní Veselská jako zkušený fundraiser.

A tady začíná příběh:

Takovým příkladem může být mé setkání s paní Markétou, jednatelkou jedné firmy.

V rámci narozeninové oslavy svojí kamarádky věnovala finanční prostředky na podporu činnosti našeho střediska. Po čase jsem paní Markétu oslovila znovu, zda by nám její firma nebyla ochotna přispět na pořízení elektrických dveřních otvíračů. Ty bylo nutné pořídit na plynulý průchod dveřmi hlavně lidem na vozíku. Jaké bylo moje překvapení, když paní Markéta napsala, že nám otvírač zaplatí celý… A nebyla to malá částka! Takový jeden otvírač stojí 65 tis. Kč. A ve středisku máme hodně takových dveří, na které je potřeba otvírač nainstalovat…



Od té doby začala paní Markéta prostřednictvím svojí firmy posílat peníze na obdobné projekty pravidelně. Jednou mi od ní spolu s darovací smlouvou přišel i vzkaz, že by se ráda zapojila i do dobrovolnické činnosti v našem středisku. Tuto nabídku jsem velmi uvítala a pozvala jí na návštěvu.

Sympatická mladá žena velmi rychle pochopila, jak je pro seniory, o které se staráme, důležité milé lidské slovo a obyčejný zájem. Jak sama později přiznala, nebylo pro ni jednoduché vystoupit ze svojí komfortní zóny a začít komunikovat se zcela neznámými lidmi. Po čase zjistila, že ji tato činnost velmi obohacuje a je ráda, že tento krok učinila. Zároveň se přesvědčila, že finanční prostředky, které pravidelně i nadále posílá, nevěnuje „anonymní“ organizaci, ale tam, kde to dobře zná a kde je o seniory dobře postaráno.



15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page